Σπέτσες Λιμάνια

Πληροφορίες για τα λιμάνια των Σπετσών

Οι Σπέτσες διαθέτουν δυο λιμάνια. Το νέο κεντρικό λιμάνι που στις προβλήτες του μπορούν να δέσουν κάθε είδους πλοία και που βασικά εξυπηρετεί τις ακτοπλοϊκές ανάγκες του νησιού καθώς σε αυτό δένουν τα ιπτάμενα δελφίνια και τα καταμαράν που έρχονται από τον Πειραιά, αλλά και το ferryboat που κάνει το σύντομο δρομολόγιο Σπέτσες – Κόστα.

Σπέτσες Λιμάνια

Στο νέο λιμάνι που ονομάζεται Ντάπια, υπάρχουν μικρές και μεγάλες προβλήτες που μπορούν να εξυπηρετήσουν ανάλογα και με τις καιρικές συνθήκες, σκάφη αναψυχής, καΐκια ή άλλα τουριστικά πλοία. Ενώ στον μικρό όρμο ακριβώς κάτω από το κανονιοστάσιο που έδωσε και το όνομα Ντάπια στο λιμάνι, αράζουν τα θαλάσσια ταξί των Σπετσών που είναι ένας βολικός τρόπος για γρήγορες μετακινήσεις στο νησί.

Το παλιό λιμάνι των Σπετσών που βρίσκεται στο αριστερό άκρο της πόλης, χρησιμεύει για να αράζουν ιδιωτικά τα σκάφη αναψυχής, λειτουργεί περισσότερο ως μαρίνα, παρά ως λιμάνι. Σε αυτό το παραδοσιακό λιμάνι των Σπετσών με τους παλιούς ταρσανάδες θα βρείτε και τα σκάφη των ψαράδων των Σπετσών.

Στο παλιό λιμάνι υπάρχουν και 5 μικροί μώλοι που χρησιμοποιούνται από τους επιβάτες των σκαφών που αράζουν εκεί. Για τους ξένους που έρχονται με το σκάφος τους στις Σπέτσες, όποιο από τα δύο λιμάνια κι αν χρησιμοποιήσουν, υπάρχει η υποχρέωση πληρωμής λιμενικών τελών που εισπράττει το λιμενικό ταμείο των Σπετσών.

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα

Λιμεναρχείο Σπετσών τηλ.22980-72245 Λιμενικό ταμείο Σπετσών τηλ.22980-75025

ΣΠΕΤΣΕΣ ΛΙΜΑΝΙΑ