Σπέτσες φυσικό περιβάλλον

Το φυσικό περιβάλλον, το βουνό και τα μονοπάτια στις Σπέτσες

Αυτό που χαρακτηρίζει το φυσικό περιβάλλον στις Σπέτσες είναι τα πεύκα της που φτάνουν μέχρι την θάλασσα (άλλωστε μην ξεχνάμε ότι Πυτιούσα, δηλαδή πευκόφυτος ήταν το αρχαίο όνομα των Σπετσών).

Σπέτσες info.gr.Οι Σπέτσες στο ίντερνετ. Τα πάντα για τις Σπέτσες

Τα πεύκα μαζί με τα ελληνικά αρωματικά φυτά και τα αγριολούλουδα είναι αυτά που θα συναντήσετε σε κάθε περιήγηση σας στο νησί. Οι Σπέτσες παρόλο που έχουν ταλαιπωρηθεί από πυρκαγιές στο παρελθόν διατηρούν σε πάρα πολύ κατάσταση την βλάστηση τους και έτσι είναι ένας μικρός παράδεισος για τους φυσιολάτρες και τους κάθε είδους περιηγητές που δεν θέλουν να μείνουν μόνο με τις εντυπώσεις της πανέμορφης πόλης των Σπετσών ή των παραθαλάσσιων οικισμών.

Στις Σπέτσες υπάρχουν πολλά μονοπάτια και δασικοί δρόμοι που οδηγούν σε διάφορες κατευθύνσεις σε όλο το νησί και σε πολλά σημεία διασταυρώνονται με τον μοναδικό ασφαλτοστρωμένο δρόμο που κάνει τον γύρο του νησιού. Πανέμορφη θέα προς όλες τις κατευθύνσεις μας προσφέρει η κορυφογραμμή από το σημείο όπου βρίσκεται η «συνάντηση των Κυνηγών» μέχρι το ψηλότερο σημείο των Σπετσών όπου βρίσκεται το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία.

ΣΠΕΤΣΕΣ ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ