Σπέτσες Διακοπές

Διακοπές στις Σπέτσες μια προσωπική ανάγνωση

Στις Σπέτσες δεν έχω πάει πολλές φορές για διακοπές, αλλά παρά τις λίγες φορές που έχω πάει,  αισθάνομαι ότι κάτι με δένει με ισχυρούς δεσμούς με αυτό το νησί. Την πρώτη φορά που πήγα διακοπές στις Σπέτσες πριν από πολλά χρόνια βρέθηκα σε μεγάλες πυρκαγιές και έτσι μαζί με την παρέα μου γίναμε εθελοντές πυροσβέστες . Ήταν και η πρώτη φορά που μπήκα σε θαλάσσιο ταξί στις Σπέτσες.

Σπέτσες Διακοπές

Τα επόμενα χρόνια πήγα μερικές ακόμη φορές στις Σπέτσες για ολιγοήμερες διακοπές . Όποτε και αν βρέθηκα στις Σπέτσες εκτίμησα ακόμη περισσότερο το φυσικό περιβάλλον του νησιού, αλλά ποτέ δεν μπόρεσα να καταλάβω αν οι Σπετσιώτες θέλουν πραγματικά την τουριστική ανάπτυξη ή όχι.

Τελευταία φορά βρέθηκα στις Σπέτσες πριν από μερικές μέρες, όχι για καθαρές διακοπές αυτή την φορά, αλλά για να τραβήξω φωτογραφίες για το www.spetsesinfo.gr . Οι Σπέτσες είναι το ίδιο όμορφες και ίσως λίγο πιο όμορφες με το ανακαινισμένο Ποσειδώνιο και την μεγάλη πλατεία μπροστά στο Λιμάνι.  Όλα μοιάζουν πιο τακτοποιημένα.  Στις διακοπές σας στις Σπέτσες έχετε μεγάλη γκάμα επιλογών για διαμονή, φαγητό και διασκέδαση καθώς και πολλές επιλογές για κολύμπι καθώς είναι αρκετές οι παραλίες που είναι οργανωμένες, ενώ υπάρχουν και αρκετές που προσφέρουν ησυχία και σχετική απομόνωση.

Αυτό που είναι εξεπέραστο στις Σπέτσες είναι η βόλτα από την Κουνουπίτσα μέχρι το παλιό λιμάνι. Η από το ξενοδοχείο Σπέτσες, μέχρι τον Φάρο. Είναι η ομορφότερη βόλτα σε όλο το Αιγαίο και μπορείτε να την κάνετε με τα πόδια οι αποφασισμένοι και με αμαξάκι, τα χαρακτηριστικά μόνιππα των Σπετσών, οι ρομαντικοί και όλοι οι υπόλοιποι.

ΣΠΕΤΣΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ